Kdo organizira LKBW?

LKBW je projekt ekipe, ki stoji za pivoteko Že v redu, Primož, Pivnico Lajbah in podjetjem za distribucijo piva Ne toči, Peter. Ideja je rasla nekaj časa in razlog zanj je enak kot za ostale tri navedene projekte. Že v redu, Primož je nastal zato, ker smo menili, da Ljubljana potrebuje še eno kakovostno trgovino s pivom. Tudi Pivnico Lajbah smo odprli zato, ker v centru Ljubljane ni bilo lokala, v katerem bi lahko popili kakovostno kraft pivo in hkrati pojedli nekaj kar ni hamburger ali pizza.

Naša vizija

Tako je tudi LKBW nastal zato, ker menimo, da si Ljubljana zasluži dogodek, na katerem se bodo zbirali pivovarji in ljubitelji dobrega piva z vsega sveta. Če povzamemo, sta glavna dva razloga za ta projekt strast in ljubezen do kraft piva, ki skupaj s potovanji in dobro hrano tvorita magični trikotnik enih izmed lepših življenjskih užitkov.

Ideja

Po štiriletnem delovanju v industriji kraft piva in po obisku številnih pivovarn in festivalov ter tkanju novih prijateljstev in poslovnih stikov je na začetku leta 2019 padel kozarec in rekli smo: »V Ljubljani ne bo le festival kraft piva, ampak kar celotedensko dogajanje.« In tukaj smo, že skoraj pripravljeni na prvo izvedbo. Zavedamo se, da ne bo popolna, a to nas nič ne moti, ker je LKBW dolgoročen projekt, v sklopu katerega bo vsako leto organiziranih še nekaj manjših dogodkov. Vse to iz strasti in ljubezni do piva ter kot prispevek gibanju, skupnosti ali subkulturi ljubiteljev kraft piva.

23 - 29
marec

Termin konec marca je izbran premišljeno, saj v tem času ni nobenih drugih festivalov s podobno mednarodno zasedbo in tako si lahko privoščimo osebni obisk pivovarjev. Festivalsko dogajanje se v preostalih mestih v Evropi začne šele aprila. Ljubljani bomo tako v tednu LKBW nadeli naziv evropska prestolnica kraft piva.

Kontaktirajte nas