Splošne informacije o dogodku

Celoten tedenski program

Celoten tedenski program se bo odvil na različnih lokacijah v Ljubljani. Z razpršenimi dogodki po vsem mestu in zaključkom v Festivalni dvorani želimo Ljubljano postaviti ob bok prestolnicam Zahodne Evrope in jo predstaviti kot dinamično turistično kraft destinacijo. Ves teden se bodo vrstili dogodki, povezani s kulturo uživanja kraft piva, veliko bo t. i. zasedb pip (tap takeover). Uradna otvoritev bo v ponedeljek, 23. marca, v enem izmed lokalov, specializiranih za pivo. Dogajanje se bo iz dneva v dan stopnjevalo vse do sobote, ko bo v Festivalni dvorani in v klubu Božidar potekal glavni dogodek. Na glavnem dogodku bomo gostili 22 najboljših mikropivovarn s celotnega sveta in šest slovenskih.

V načrtu je, da se čez vse leto pod okriljem kratice LKBW organizira še vsaj nekaj dogodkov, npr. poletni Ljubljana Kraft Beer Weekend – Summer edition ter Winter edition, in tudi, da s to blagovno znamko gostujemo v drugih, predvsem sosednjih državah.

1

6.3.2020 - LKBW on tour / Hop&Rock Craft Beer Trieste

Karavana LKBW se bo tokrat ustavila v Trstu. Super priložnost, da se podružimo z našimi številnimi prijatelji onstran meje. Podelili bomo vsaj dve vstopnici za glavni dogodek ter ob dobrem pivu predstavili najbolj sveže novosti o ljubljanskem tednu kraft piva. Komaj čakamo!
2

24.3. - Beer Tasting

Kdo se še spomni legendarnih ''beer tastingov'' v Gas Stationu z Jašo Zidarjem? Vsi kateri se in tisti, ki se ne, bomo to lahko podoživeli v torek 24. marca v času LKBW. Število mest je omejeno.
Več informacij sledi kmalu!
3

24.3. - Sour Power

Legendarna pivoteka bo v času LKBW na vse pipe priklopila kisla piva. Potrudili se bomo,,da bo izbira vrhunska, saj dobro vemo, kako obsedeni ste postali s sourji. Tako, da vabljeni k Martinu na dobro kkislco in klepet.

Več informacij sledi kmalu!

4

25.3.2020 - Balkan Breweries

Na LKBW bo prisotnih nekaj pivovarn iz sosednjih in balkanskih držav. V Šiški bomo priklopili po 2 soda vsake od njih ter se na druženju s pivovarji zabavali ob zgodbah o začetkih mrikopivovarstva v njihovih državah in še marsičem drugem. Komaj čakamo!
Več informacij sledi.
5

26.3.2020 - Lervig

LKBW ni samo Ljubljana. Odločili smo se, da bomo en dogodek pripravil v Kranju Torej, v četrtek, le 2 dneva pred glavnim dogodkom, vas v BeerPubu pričakujejo Aidan in 11 Lervigov na pipah.
Stay tuned!
6

26.3.2020 - Põhjala Brewery - Že v redu, Primož

Tap takeover - Põhjala Brewery
Za nas se je vse začelo s Põhjalo, zato jim bomo namenili vsaj 14 pip, na policah pa vam bo na voljo več kot 30 njihovih piv.

Stay tuned!

7

26.3.2020 - Dry & Bitter Brewing C. & Amager Bryghus - Pivnica Lajbah

Tap takeover - Dry & Bitter Brewing C. & Amager Bryghus
Kot dobri prijatelji tako z nami, kot sami med seboj so nam olajšali odločitev. Na dogodku bo 24 točenih piv, 12 od vsake pivovarne.
Stay tuned!
8

26.3.2020 - Verdant Brewing Co.

Zvarki iz Verdant Brewing Co. na Tankr. A ni huda kombinacija, Tanja bo priklopila najmanj 6 zvarkov pivovarne iz Cornwalla, mi pa bomo poskrbeli za dobro musko. Lokacija naj ostane skrivnost.
Stay tuned!
9

27.3.2020 - ''Piva v kuhinji'' - predstavitev knjige

Paolo Erne, Tržačan in veliki poznavalec piva, ki med drugim vodi ''Accademia delle birre'' nam bo predstavil lani izdano knjigo o uporabi piva pri kuhanju. Na predstavitvi bo poskrbljeno za prevod iz italijanskega v slovenski jezik.

Main event - Festivalna dvorana Ljubljana

Zaključni dogodek LKBW bo potekal v Festivalni dvorani. Razdeljen bo na dva dela ergo 2 ''tasting sessiona'', v dveh nadstropjih. Vsaka od 28 pivovarn bo obakrat priklopila po dva soda. Prvi del bo trajal od 14.00 do 17.30 ure. Sledil bo polurni odmor, od 18.00 do 22.00 ure pa pride na vrsto drugi del ko bodo pivovarji priklopili dva nova soda. Vse skupaj bomo zaključili s koncertom, vmes pa bosta za dobre vibracije skrbeli Amertume (Funki Safari, Paris) in DJ VUK (Anatomija zvuka, Murska Sobota).

28.3.2020 - Afterparty

LKBW 2020 official afterparty.